Claim je podium in het publieke debat

Nu een tijdelijk aanbod: de summerschool

Wil jij iets aankaarten, maar weet je niet hoe je je moet mengen in het publieke debat? Journalist Jessica Kuitenbrouwer beoordeelde duizenden opiniebijdragen, en ze kan je vertellen: je bent niet alleen. Maar dat wil niet zeggen dat jouw mening er niet toe doet.

Daarom biedt Claim je podium nu een summerschool aan. Een stoomcursus opiniemaken van vier bijeenkomsten (te plannen in één of twee werkweken) voor wie in september in het nieuwe seizoen zijn stempel wil drukken op het publieke debat en wil leren hoe je dat zo effectief mogelijk doet of zijn schrijfkunsten wil aanscherpen.

Tijdens de summerschool bespreken we:
– Hoe je jouw unieke stem en visie het beste over het voetlicht brengt.
– Schrijftechnieken voor diverse vormen van geschreven opinie.
– De verschillen tussen de media en outlets waar jij je mening kan laten horen.
– Hoe je de kans vergroot dat je opinie geplaatst wordt bij het gewenste medium.

Meer weten over de summerschool en hoe deze jou of je organisatie kan helpen? Mail een terugbelverzoek naar of vraag vrijblijvend een offerte aan via werk@jessicakuitenbrouwer.nl.

Het programma is geschikt om individueel te volgen of als groep en kan dus ook worden ingekocht door organisaties.

Over Claim je podium

Twee jaar runde Jessica Kuitenbrouwer de opiniepagina’s van Het Parool en las ze wekelijks honderden ingezonden brieven en tientallen opiniestukken. Vlammende betogen vielen er soms op haar bureau, maar meer dan eens waren inzendingen maar moeilijk leesbaar, warrig, saai, veel te niche, langdradig. Die stukken en brieven, ook als ze over belangrijke onderwerpen gingen, belandden onderop de stapel en als ze in de krant verschenen werden ze vaak slecht gelezen. Zonde, want wie naar de opiniepagina’s schrijft heeft een doel: zijn mening over het voetlicht brengen.

Daarom ontwikkelde Jessica Claim je podium, een programma dat jou klaarstoomt voor je deelname aan het publieke debat. In één op één sessies of in groepsverband werkt Jessica met jou of jullie organisatie aan het helder formuleren van je mening, belangrijke schrijftechnieken om die mening over het voetlicht te brengen en een beter begrip van het Nederlandse medialandschap opdat je leert wáár jij je mening kan laten horen. Als bonus leert ze je hoe je het beste kan communiceren met een (kranten-)redactie, om de kans dat jouw opinie geplaatst wordt te vergroten.

Claim je podium wordt altijd op maat gemaakt voor de deelnemer(s) en bestaat uit minimaal drie sessies van ongeveer drie uur – met huiswerk, want schrijven moet je dóen – en kan worden uitgebreid met extra modules als mediatraining, media-analyse en strategie, publieke beeldvorming en podiumtraining.

En heb je het programma voltooid? Dan kun je altijd bij Jessica terecht voor vragen, redactie van stukken of mediabemiddeling tegen een gereduceerd tarief.

Meer weten? Mail een terugbelverzoek naar werk@jessicakuitenbrouwer.nl of vraag vrijblijvend een offerte aan.