over

Jessica Kuitenbrouwer (1993) is schrijver, columnist en audioproducer. Ze woont in Amsterdam met haar twee bejaarde asielhonden.

Jessica studeerde Theaterwetenschap (bachelor) aan de Universiteit van Amsterdam met een minor in journalistiek en taalkunde, een deed de duale master Dramaturgie (UvA). Ze liep stage bij Toneelgroep Amsterdam en De Warme Winkel en werkte als dramaturg, regisseur en vertaler voor onder andere Espen Hjort, Jos van Kan, Het Groninger Studententoneel, Kunst in de Klas, ICKAmsterdam en Toneelgroep Oostpool.

Als journalist en radiomaker werkte Jessica onder meer voor ARCAM, Follow The Money, Stichting Verhalende Journalistiek, deLagarde, Theatermaker en Theaterkrant.nl en AmsterdamFM.

In de zomer van 2020 schreef Jessica een dagelijkse column voor Het Parool over de binnenstad van Amsterdam. Sindsdien werkt ze daar als freelance nieuwsredacteur en schrijft ze human interest rubrieken en verhalen voor het PS.

Jessica werkt ook als ghostwriter en copywriter. Wil je met Jessica werken? Neem dan contact op via werk@jessicakuitenbrouwer.nl.